Kategórie
 
 
 
 
 

Čo je kalibrácia a ciachovanie váh? Vyznajte sa v pojmoch

Kalibrácia a ciachovanie váh a meradiel sú kľúčové procesy zabezpečujúce presnosť a spoľahlivosť meracích prístrojov v rôznych oblastiach, od obchodu po zdravotníctvo. Tieto postupy nielenže zaručujú splnenie legislatívnych a normatívnych požiadaviek, ale sú nevyhnutné aj pre kvalitu a bezpečnosť výrobných procesov.

Zobraziť viac

Metrológia – náuka o meraní, mierach a meradlách

Metrológia nie je slovo, s ktorým sa bežne stretávate ... počiatky merania siahajú až k Egypťanom ...

Zobraziť viac

Mobilné váženie - úspora času, miesta a peňazí

Mobilné váhy prinášajú okamžitú úsporu nákladov. Celková návratnosť investície sa dá pri niektorých aplikáciách dosiahnuť počas niekoľkých mesiacov.

Zobraziť viac

Mostové váhy na váženie cestných a koľajových vozidiel

V tomto článku sa budeme venovať váham s veľkou váživosťou, t. j. cestným, koľajovým a kombinovaným (cestno-koľajovým) váham s neautomatickou činnosťou (NAWI)

Zobraziť viac

Údržba váh a jej význam pre užívateľov

Pozrime sa na to, ako sa o váhy správne starať a prečo je to dôležité. Vychádzajme z predpokladu, že ak váhy používate, sú pre Vás dôležité. V opačnom prípade je otázkou,   prečo váhy potrebujete a či je potrebné sa o ne starať.

Zobraziť viac

Aké druhy váh poznáme? Sprievodca výberom

Pri výbere váhy je dôležité poznať rôzne typy a druhy váh, aby ste si mohli vybrať správny nástroj na meranie hmotnosti podľa vašich špecifických potrieb. Či už hľadáte váhu na domáce, obchodné alebo špecializované použitie, existujú rôzne typy váh, z ktorých si môžete vybrať. V článku preskúmame rôzne druhy váh, od obchodných po zlatnícke, a pomôžeme vám pochopiť ich jedinečné vlastnosti a využitie.

Zobraziť viac